top of page
Logo Barga HVIT.png

OLAV TRYGGVASONS GT. 40

Cover front.jpg

KLÜWERGÅRDEN

Klüwergården ligger på et av Trondheims mest sentrale og attraktive hjørner. Plassert mellom den travle handelsgaten Olav Tryggvason og byens paradegate Munkegata, er den godt eksponert gjennom hele døgnet og året. 

Ravnkloa, Stiftsgården, Torget, Veitene, Trondheims historiske sentrumsbebyggelse og smågater, utgjør kulissene for denne utmerkede plasseringen av et kontormiljø. 

Nær togstasjonen, hurtigbåten og viktige busstopper, ligger bygården i det regionale og nasjonale tyngdepunktet som er Midtbyen i Trondheim. Byens satsing på infrastruktur for sykkel, buss og gående gir en god tilgjengelighet for besøkende til dette pulserende hjørnet av byen.

Bilde Agathe.jpg

TRØNDERSK

HISTORIE

Klassisk arkitektur. Erverdig bygård. Stor takhøyde og stolt historie. 

Klüwergården ble tegnet i 1896 av arkitektene Lars Solberg og Johan Christensen i en nyromatisk stil. Opprinnelig inneholdt gården varemagasin for Holbæk Eriksen & Co.

Under krigen ble den nordre fløyen bygget om og bygården ble tilpasset kontorer. Kluwergården har siden vært tilholdsstedet for viktige aktører i byen, som Fiskernes Bank. 

Denne klassiske bygården ble oppført for kjøpmann Lorentz Diedrich Klüwer i nyromansk historisme og velbevarte karnapper og tårn på hjørnet mot Munkegata. Detaljer som også trer fram i byggets interiør.

KJELLER

Moderne fellesarealer med sykkelparkering, garderobe og treningsrom.

Fellesarealene nås fra egen personalinngang i Taraldsgårdsveita eller fra hovedtrappene. Heis fra kjelleren og direkte opp til kontoretasjene. 

I kjelleren finner du sykkelparkering med stasjon for vask og reparasjon, velutstyrt garderobeanlegg med dusj, treningsrom, samt andre fasiliteter som skal til for at kontorhverdagen blir så behagelig som mulig. 

Axono Etasje kjeller.png

ETASJE 1

Effektive lokaler med egen inngang. 

Kontorene i første etasje ligger mot Taralsgårdsveita, hevet noe fra bakkeplan. Lokalene ble bygget om fra bygårdsbebyggelse til modernistiske kontorlokaler på 40-tallet og har blant annet huset publikumsområdene for det tidligere Fiskernes Bank. 

I første etasje ligger også et spennende butikklokale med tilknyttet mesanin. Dette har meget god henvendelse mot Olav Tryggvasons gate med store glassflater og tilgang fra mulig lager i kjelleren. 

Axono Etasje 1.png

ETASJE 2

I denne etasjen lå tidligere Fiskernes Bank sine lokaler. Her er det slik som i første etasje, god plass og mulighet for å med tid vokse med lokalene. 

Søyle og bjelkekonstruksjonen gir stor fleksibilitet for forskjellige planløsninger og muliggjør stor åpenhet på planet. 

Godt med overlys fra bakgården gjør lokalet egnet for forskjellige typer funksjoner og spesielt egnet for større landskap. 

Axono Etasje 2.png

ETASJE 3-5

Disse etasjene gir virksomheter mulighet til å samles på ett plan med god sirkulasjon, god tilgjengelighet for publikum og naturlige forhold for soning. 

Spesielt i etasje 4. og 5. er det flott utsikt over havnen og fjorden og alle disse etasjene har "tårnrom" på hjørnet mot Munkegata. 

Intern sirkulasjon på planet løses uforstyrret av hovedtrappen og publikumssoner legges naturlig i tilknytning til denne. 

Axono Etasje 3-4-5.png

ETASJE 6

Loftslokale med karnapper og himmellys. 

Dersom plassbehovet er noe mindre og man er ute etter noe spesielt, vil nok disse lokalene falle i smak. Lokalene i 6. etasje åpnes opp til takkonstruksjonen og eksponerer undersiden av taket i bygården. 

Lysinnslipp fra takvinduer vendt mot nord og utsikt via karnapper til Munkegata og Ravnkloa kan gi spennende muligheter her. 

Axono Etasje 6.png
bottom of page